0:00 / 0:00

Juli 2018

2 nieuwe fietsroutes naar de luchthaven

Ons doel?
50% met het openbaar vervoer, de fiets of te voet

  • Mobiliteit

Rechtstreekse fietsverbinding naar Brussels Airport

Samen de files verminderen

Vandaag komt slechts 1% van onze medewerkers met de fiets of te voet naar het werk. En dat is te weinig. Daarom promoot Brussels Airport het gebruik van de elektrische fiets bij medewerkers die in een straal van 15 kilometer rond de luchthaven wonen.

Een betere fietsinfrastructuur op en rond de luchthaven is dus cruciaal. Want enkel als er voldoende aantrekkelijke alternatieven zijn, kunnen we samen de auto laten staan.

Aftakking van de F3 fietssnelweg

Brussels Airport is gestart met de ontwerpstudie voor een aftakking van de F3 fietssnelweg tussen Leuven en Brussel. De nieuwe aftakking volgt de spoorwegbedding op weg naar het station van Nossegem en zal voor een rechtstreekse fietsverbinding met de luchthaven zorgen. Vanaf 2019 kunnen fietsers de route in gebruik nemen.

We zijn verheugd dat Brussels Airport Company deze fietslink wil realiseren

Tom Dehaene,
Gedeputeerde voor Mobiliteit

“Wij zijn vragende partij voor een directe fietslink tussen deze fietssnelweg en de luchthaven. Die is met zijn 20.000 werknemers immers een grote tewerkstellingspool. We zijn verheugd dat Brussels Airport Company deze fietslink wil realiseren”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Fietsbrug over de Ring rond Brussel

Wie vandaag van Leuven naar Brussel fiets via de fietssnelweg botst onvermijdelijk op de Brusselse Ring. Maar daar komt binnenkort verandering in. Een nieuwe fietsbrug over de snelweg zou klaar moeten zijn tegen 2020.

Diezelfde brug zou ook een verbinding naar de luchthaven mogelijk maken. Die nieuwe route zal in de berm van de aansluiting naar de A201 lopen. "De aansluiting was oorspronkelijk niet voorzien in het hoge snelheidstrein-fietsbrugproject, maar werd als opportuun beschouwd als snelle verbinding naar de luchthaven", verklaart minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Gratis laadpalen

Het fietsroutenetwerk uitbreiden is belangrijk, ja, maar het is lang niet het enige initiatief dat Brussels Airport neemt om fietsen bij medewerkers te stimuleren. Zo stelden we in september 2017 een maand lang elektrische- en plooifietsen ter beschikking van onze medewerkers. En met succes: 63% van de 34 deelnemers overweegt vaker met de fiets naar het werk te komen.

Om de pendelaars die elke dag met de elektrische fiets naar de luchthaven komen een duwtje in de rug te geven, hebben we 36 oplaadpunten geïnstalleerd.

De uitbreiding van het fietsroutenetwerk in kaart

Ontdek hoe je veilig en aangenaam naar de luchthaven kunt fietsen:

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X