0:00 / 0:00

Juli 2018

Aviapartner plant bomen in Spanje & rijdt elektrisch op Brussels Airport

De afhandelaar zal zo 14% minder CO2 uitstoten in 2025

  • emissies
  • mobiliteit
 

Elk jaar 2% minder CO2

In 2017 engageerde Aviapartner zich om tegen 2025 14% minder CO2 uit te stoten. Die belofte maakte de afhandelaar in teken van de nieuwe raamovereenkomst met Brussels Airport. De logistieke firma wil haar doel behalen door elk jaar 2% CO2 te besparen.

Als eerste stap vervangt Aviapartner de dieselwagens die op de luchthaven gebruikt worden door medewerkers door elektrische voertuigen. Welk model? Dat mochten de collega’s beslissen.

Welke elektrische wagen wint de test?

Estrima Birò, Renault Twizy en Citroën C-Zéro – dat zijn elektrische wagens die de medewerkers van Aviapartner gedurende 1 week konden testen op Brussels Airport

Estrima Birò

Estrima Birò
snelheid

45 km/u

bereik

100 km

oplaadduur

3-6 u

aantal personen

1

Citroën C-Zéro

Citroën C-Zéro
snelheid

130 km/u

bereik

127 km

oplaadduur

5 u

aantal personen

4

Renault Twizy

Renault Twizy
snelheid

45 km/u

bereik

120 km

oplaadduur

3,5 u

aantal personen

2Welk model ze verkozen tot de nieuwe Aviapartner-auto? De winnaar werd de Citroën C-Zéro! De Estrima Birò en Renault Twizy voelden voor sommigen onveilig aan en de extra functionaliteiten van de C-Zéro – zoals verwarming – gaven de doorslag.

Bomen planten in Guadalajara

Aviapartner steunt sinds 2017 de Fundación Apadrina Un Arbol (vrij vertaald: Sponsor een Boom-Stichting). De vzw, gebaseerd in de Spaanse provincie Guadalajara, werkt aan de sensibilisering rond natuur, milieu, wetenschap, cultuur en de duurzame ontwikkeling van landelijke gebieden.

Het hoofdkwartier van de Fundación Apadrina Un Arbol is gevestigd in een voormalig opvangcentrum midden in een rampzone. In 2005 woedden hevige bosbranden in het gebied en vernietigden 13.000 hectaren bos op zo’n 55 km van Madrid.

Op 21 maart, de internationale dag van de bossen, kregen alle klanten van Aviapartner die met een tevredenheidsenquête meededen een verassing in de mailbox: een certificaat voor een persoonlijke boom in Guadalajara. De actie werd overal bijzonder positief onthaald.

Sponsor 5 jaar lang 1 boom voor € 5

In het kader van Earth Hour stuurde Aviapartner 3 dagen later ook een uitnodiging naar alle medewerkers om voor slechts € 5 een boom te sponsoren gedurende 5 jaar. Dat bedrag wordt gebruikt om de boom te planten en te onderhouden. Dankzij de 2 initiatieven van Aviapartner konden er in totaal iets meer dan 200 bomen gepland worden.

Aviapartner zal in de toekomst trouwens al haar papierverbruik compenseren met nieuwe bomen in Spanje. En dat juichen wij volhartig toe!

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X