0:00 / 0:00

Juni 2019

Beter sorteren is een taak van iedereen!

Afval voorkomen, sorteren en recycleren.

  • Afval

Dagelijks zamelen we 15 vrachtwagens afval in

Image of group logos

Zo proberen we bij Brussels Airport de hoeveelheid restafval op onze luchthaven te reduceren.

Met 24.000 werknemers en dagelijks 70.000 passagiers over de vloer zamelt de luchthaven elke dag ongeveer 15 vrachtwagens afval in: plastieken drankflesjes, etensresten, oud papier, etc. Niet al dat afval komt in de juiste vuilbak terecht waardoor het afval niet altijd kan gerecycleerd worden. De vele buitenlandse reizigers zijn bovendien vaak weinig vertrouwd met het Belgische sorteersysteem. De Belgische passagiers zijn zich dan weer niet altijd bewust van de mogelijkheden om buitenshuis te sorteren.

Daarom engageerden op 25 juni 2019 Brussels Airport Company, Fost Plus, de Openbare Vlaamse AfvalMaatschappij (OVAM) en 22 luchthavenpartners (zie logo’s hiernaast) zich voor het Afvalcharter van Brussels Airport. Daarin zijn duidelijke doelstellingen opgenomen rond afvalvermindering, maximaal hergebruik en maximale recyclage.

Vervolgens wordt bij elk van deze luchthavenpartners een audit uitgevoerd en een actieplan op maat uitgewerkt. Brussels Airport Company zorgt voor de coördinatie tussen de verschillende partners en de opvolging van de acties. FostPlus staat eenieder bij met advies en de nodige ondersteuning bij opleidingen.

In het verleden werkten we al nauw samen met FostPlus om de vuilnisbakken in de terminal en de pieren zo aan te passen dat sorteren kinderspel werd, ook voor passagiers die minder vertrouwd zijn met het concept ‘selectieve inzameling’. Dit zorgde voor een grote verbetering wat het correct inzamelen van PMD (Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons) betreft.

Image of group of people

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X