0:00 / 0:00

November 2019

Brussels Airlines maakt komaf met papieren kranten

  • Emissies
  • Afval
Logo of Brussels Airlines

De luchtvaartsector gaat steeds meer op zoek naar manieren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Voor luchtvaartmaatschappijen gaat dit in de eerste plaats om hun CO2-uitstoot. Willen ze die verminderen, dan moet het brandstofverbruik omlaag. Dat doen ze door oudere toestellen te vervangen door energie-efficiënte exemplaren, maar ook door overbodig gewicht te vermijden. Want hoe lichter een vliegtuig geladen is, hoe minder brandstof het nodig heeft. En vele kleintjes maken een groot.

Dat heeft ook Brussels Airlines goed begrepen. Sinds 27 oktober krijgen passagiers van onze home carrier geen gedrukte krant meer, maar kunnen ze een digitale versie van hun geprefereerde dagblad downloaden.

Brussels Airlines voert dagelijks zo’n 250 vluchten uit, goed voor 2.600.000 kranten op jaarbasis. Door de papieren kranten te schrappen, vervoert de maatschappij ruim 115 ton per jaar minder. Dat levert een brandstofbesparing op van ongeveer 11 ton kerosine en een vermindering van de CO2-uitstoot met 35 ton. En er moeten minder bomen geveld worden.

Goed voor het klimaat én de portemonnee. Een win-win dus!

 

2.600.000 Icon per jaar
Icon gewicht vervoerd
-11 ton
kerosine
Icon
Icon   -35 ton

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X