0:00 / 0:00

Juli 2018

Eco-rijden:
zuiniger de baan op

verbruik tot 20% minder brandstof

  • Mobiliteit
  • Emissies
Initiatiefneemster Katrien Glorieux

Het begin van onze Drivolution

Brussels Airport doet grote inspanningen om duurzaam woon-werkverkeer aan te moedigen. Zo hebben we ons eigen treinstation, worden de fietsroutes rond de luchthaven stelselmatig uitgebreid en stimuleren we actief het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen.

En toch stappen de meeste van onze collega’s elke ochtend de auto in. Gelukkig kunnen ook zij meewerken aan een duurzamere mobiliteit, en wel door zuinig en veilig te eco-rijden. In samenwerking met externe partner Drivolution, lanceerde Brussels Airport een 8 weken durend pilootprogramma.

30 collega’s
lieten hun rijstijl evalueren

Van rijden naar eco-rijden

Eco-rijden betekent je rijstijl aanpassen om zo weinig mogelijk te verbruiken. Zo kun je tot wel 20% brandstof besparen én verklein je de kans op boetes en ongevallen. Een heuse win-win.

Alle medewerkers van Brussels Airport kregen de kans om hun persoonlijke rijstijl te laten evalueren met behulp van een dongle – een slim apparaat dat je rijstijl op een objectieve manier meet en analyseert.

Een verbetertraject voor elke chauffeur

Op basis van het aantal ritten, kilometers, gemiddelde snelheid, toerental en bochtenwerk, kregen de deelnemers na twee weken al een persoonlijk rapport. Daarin stonden enkele tips & tricks om zo snel vooruitgang te boeken.

Na vier weken volgde een online gesprek met een professionele eco-driving coach van Drivolution. Na zes weken ontvingen onze eco-drivers hun langverwachte eindrapport. De conclusies van dat rapport konden ze tijdens de laatste twee weken meteen in actie brengen.

Word zelf een eco-driver

Bij onze collega’s werden de tips, analyses en coaching sessies alvast met veel enthousiasme onthaald. Maar ook jij kan je rijstijl bijsturen. Zo bespaar je brandstof en maak je ons wegennet een stukje veiliger.

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X