0:00 / 0:00

Juli 2019

Festivalgangers pendelen CO2-vrij naar Paradise City Festival met elektrische bussen van Brussels Airport

  • energie
  • emmisies

1.800
festivalgangers
pendelden
CO2-vrij

Paradise City Festival logo

Brussels Airport is trotse sponsor en duurzaamheidspartner van het meest eco-bewuste festival van België, Paradise City, in buurgemeente Steenokkerzeel. Paradise City gaat ver in haar groene filosofie en wordt dan ook niet voor niets een CO2-neutraal festival genoemd. Om de groene ambities van het festival te helpen waarmaken, zette Brussels Airport dit jaar elektrische bussen in om bezoekers naar het festival te brengen en terug.

Het festival was met zijn succesvolle eco-elektro combinatie al aan zijn vijfde editie toe. Place to be: het idyllische kasteel Ribeaucourt, in het weekend van 5, 6 en 7 juli 2019.

Brussels Airport zette gedurende de drie festivaldagen gratis vier elektrische bussen in tussen het festival, Brussel en Vilvoorde. Per dag maakten zo’n 600 festivalgangers gebruik van deze CO2-vrije shuttledienst.

Bovenop de inzet van gratis elektrische bussen steunt de luchthaven het festival ook door een generator te financieren die op basis van zonne-energie één podium van stroom kon voorzien.

Dankzij deze samenwerking slaagde het festival er dit jaar in om haar CO2 voetafdruk verder te verlagen.

Bekijk hier de aftermovie:

Image of Festival Paradise City

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X