0:00 / 0:00

Januari 2019

Samen sterk voor duurzaamheid

Samenwerken voor een efficiënter milieubeheer

  • geluid
  • emissies

Eendracht maakt macht: ook bij Brussels Airport onderschrijven we dit motto. Vooral bij een gevoelig thema als duurzaamheid is het vitaal om alle inspanningen op één lijn te brengen en om collectief voldoende slagkracht te genereren. Daartoe ondertekenden vijf partners op de luchthaven een samenwerkingsovereenkomst. Dat moet toelaten om sneller en meer resultaten te boeken inzake milieuprestaties.

Operationeel performant zijn én tegelijkertijd rekening houden met de impact van de activiteiten op de omgeving. Het blijft een moeilijke evenwichtsoefening. Toch levert Brussels Airport non-stop inspanningen op dit vlak. Getuige de ondertekening van de zogeheten CEM-overeenkomst (Collaboratief Environmental Management). De handtekeningen zijn afkomstig van vijf grote partners op de luchthaven: Brussels Airport Company, Skeyes (het vroegere Belgocontrol), Brussels Airlines, TUI Fly en DHL Express.

Drie milieuprioriteiten

CO2-uitstoot, geluidsbeperking en lokale luchtkwaliteit zijn kritieke aandachtspunten in het duurzaamheidsbeleid van onze luchthaven. De verschillende operationele partners werken al langer hierrond samen, en nu wordt die samenwerking geformaliseerd en gestroomlijnd om een efficiënter milieubeheer te verkrijgen. Concreet houdt CEM in dat de experts van de verschillende partners op kwartaalbasis samen komen voor onderzoek en de implementatie van gezamenlijke initiatieven.

Internationale erkenning

Europees luchtverkeersleider Eurocontrol is de ontwikkelaar van het CEM-concept. De ondertekening door de vijf partners bij Brussels Airport wordt door hen dus ten volle ondersteund. Ook ACI Europe (de internationale raad van luchthavens) is enthousiast dat Brussels Airport zich aansluit bij dit initiatief.

Meer info: https://www.brusselsairport.be/pressroom/nl-be/partners-op-brussels-airport-versterken-hun-samenwerking-op-vlak-van-milieu/

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X