0:00 / 0:00

Juli 2018

Treinverkeer zit stevig in de lift

Meer dan 4,8 miljoen treinreizigers in 2017

  • Mobiliteit
  • Emissies

Verbinding met
78 Belgische
treinstations

85% minder CO2

Recordaantal treinreizigers

Geen last van files, parkeerstress of wegenwerken – de trein nemen naar Brussels Airport wordt steeds populairder. Er zijn rechtstreekse verbindingen over het hele land en eens je arriveert, sta je op 5 minuten in de vertrek- of aankomsthal.

In 2017 namen 4,8 miljoen mensen de trein naar Brussels Airport – zo’n kwart van alle reizigers en medewerkers. En dat is een nieuw record. De teller bleef voorheen een paar jaar staan op 4,2 miljoen passagiers, behaald in 2015.

Een intermodale hub uitbouwen

Trein, tram, bus of fiets – alle transportmodi komen samen op Brussels Airport, en die troef spelen we graag uit. Zowel voor onze eigen collega’s en bezoekers, als voor pendelaars op doorreis.

“De 2 nieuwe tramlijnen en de trambuslijn zullen in 2020 30.000 reizigers per dag vervoeren, en zo dagelijks tot 20.000 auto’s van de weg halen”, bevestigt Joost Swinnen, Senior Project Manager Brabantnet bij De Lijn. Zo biedt de luchthaven niet enkel luchtverbindingen maar is het ook een kruispunt van verschillende transportmogelijkheden voor de hele regio.

De twee nieuwe tramlijnen en de trambuslijn, die samen het Brabantnet zullen vormen, zullen in 2020 tot 20.000 auto's van de weg halen.

Joost Swinnen,
Senior Project Manager
Brabantnet bij De Lijn

Tijdens de week zijn er rechtstreekse verbindingen met maar liefst 78 Belgische treinstations. Bovendien introduceerde het nieuwe vervoersplan van de NMBS vlottere verbindingen met Knokke en Brugge.

Directe impact op onze omgeving

Minder auto’s, minder files, minder CO2 – dat is in een notendop wat het groeiende treinnetwerk betekent voor onze omgeving. En daar blijven wij actief in investeren.

Wist je dat een treinreiziger gemiddeld 85% minder CO2 uitstoot per kilometer dan een autopassagier?

We use cookies on our site. By using the website you agree with this.

X